RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygge kjøp på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Danske Equities har laget en portefølje av langsiktige investeringer på Oslo Børs - selskaper for deg som vil eie, ikke trade. Ekornes betegnes som et "lærebokeksempel". Her kan du se hva annet som anbefales
Danske Equities har satt sammen nye porteføljer for hvert av de nordiske landene hvor målet er absolutt avkastning, uavhengig av hvordan børsene ellers gjør det.

Kriteriene er verdiorienterte - altså at man prioriterer lav verdsettelse og stabil inntjening, heller enn fremtidige vekstutsikter.

Den norske porteføljen omfatter Ekornes, Statoil, Orkla, Smedvig, Norsk Hydro og TGS Nopec. De to første veier 20 prosent, resten 15 prosent hver.

Det påpekes at den norske porteføljen har god direkteavkastning i form av utbytte, lav giring og nesten ingen immaterielle eiendeler, samtidig som organisk vekst bør kunne være høyere enn nominell BNP-vekst.

For Ekorners påpekes det at direkteavkastningen er på 7 prosent samt en konservativ balanse. Veksten er stødig og egenkapitalavkastningen god, ettersom selskapet betaler utbytte for å holde egenkapitalen nede.

- Dette er, etter vår mening, et lærebokeksempel på hva ledelsen burde gjøre med inntjening, i tilfeller hvor de ikke er overbevist om at de vil være i stand til å ta kapitalen i meningsfull bruk i årene som kommer, skriver Danske om Ekornes.

Også for Statoil vektlegges utbyttene, samt at oljeaksjer generelt er lavt verdsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere