Gå til sidens hovedinnhold

– Tryggere med trikk

Forslag om trikk til Tonsenhagen har høringsfrist 1. september. Etter det håper Venstre trikken suser videre gjennom bystyret.

OSLO: Busslinjene mellom Tonsenhagen og Fornebu er Norges mest trafikkerte bussrute. Venstre mener at en forlenget trikkelinje til Tonsenhagen vil avlaste bussen og bedre trafikken og bymiljøet på Grünerløkka. Saken kommer til behandling i løpet av høsten.

Flaskehals

De fleste som tar ferdes rundt Calr Berners plass, vet at krysset/rundkjøringen er en flaskehals, fremfor noen:

– Trikk til Tonsenhagen vil ikke bare redusere reisetiden mellom Tonsenhagen, Sinsen og sentrum, men også redusere trafikken i Trondheimsveien og rundt Carl Berner, sier Espen Ophaug som er stortingskandidat for Venstre og nestleder i byutviklingskomiteen.

Les også: Reisetiden min er tredoblet


– Sentrum har et kapasitetsproblem når det gjelder buss. Ikke minst i Trondheimsveien og i Carl Berner-krysset merker vi store utfordringer knyttet til fremkommelighet. Med trikk vil dette kunne løses på en bedre måte, sier Ophaug.

Frist 1. september

Planforslag om regulering av trasé for trikk mellom Sinsenkrysset og Tonsenhagen er sendt på høring med frist 1. september. Hensikten er å avlaste 31-bussen. Etter utløpt høringsfrist vil byrådet sende sin innstilling til bystyret.

– Venstre er opptatt av at kollektivtransporten går raskest mulig og kommer seg enklest mulig frem. Trikk til Tonsenhagen er et godt tiltak for fremkommelighet som vil gjøre det raskere og enklere å reise kollektivt, samtidig som vi unngår trafikkork på Grünerløkka, sier Ophaug.

Les også: Vil ha trikk til Tonsenhagen og metro til Fornebu

– Vi håper også at en trikk opp til Tonsenhagen kan være med på å gjøre skoleveien tryggere for barna som ferdes i området. Når saken kommer til behandling vil vi jobbe for at trikken skal komme seg enkelt og effektivt fram, avslutter Ophaug.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis