Trygve leter etter sin ukjente datter

Trygve Løken Strand

Trygve Løken Strand Foto: (Privat)

48 år etter at datteren ble født, forsøker Trygve Løken Strand (71) å komme i kontakt med henne.

04.05.13 17:30

Nettavisen kan meddele at letingen har gitt uttelling. Lørdag ettermiddag har far og datter tatt kontakt med hverandre. Videre følger Nettavisens originale sak om Trygves leting:

- Jeg har ingen idé om hvordan hun ser ut. Ikke etter så lang tid. Jeg har ikke noe bilde av henne, men skulle ønske jeg hadde det. Jeg husker bare at hun var en søt og kjekk jente den gang, sier Trygve Løken Strand.

48 år er gått siden han mønstret av som ledende dekksmann på fiskerioppsynsbåten «Nornen» og reiste hjem til Ålesund.

Det var den gang Fiskeriopppsynet og ikke Kystvakten patruljerte farvannet utenfor kysten av Nord-Norge.

- Føler meg som en banditt
Tilbake på Finnsnes i Troms gjorde Trygve en lokal jente gravid, og ni måneder senere kommer barnet.

- Hun ble født 1. april 1965 og jeg ble dimittert fra militæret på den tiden. Skal jeg være helt ærlig så føler jeg meg som en liten banditt slik jeg behandlet mor og datter. I den tiden tenkte jeg bare på meg selv, sier Strand.

En tid etter fødselen hadde han kontakt med kvinnen gjennom advokater. Han betalte barnebidrag, men besøkte aldri datteren i Troms. Tiden gikk, og Strand flyttet til Tønsberg der han stiftet familie. I dag har han to døtre som for lenge siden har flyttet ut av redet, og han selv har flyttet tilbake til barndomsbyen Ålesund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samvittigheten
- Hvorfor ønsker du å komme i kontakt med datteren din nå?

- Du vet. Vi er alle utstyrt med noe som heter samvittighet. Når det gjelder denne delen av livet mitt så har jeg vært feig. Jeg har ikke stilt opp, sier Strand.

I dag er ikke helsen som den en gang var. Han har både kreft og kols, og sier selv han ikke har lenge igjen å leve, men han håper at han får oppleve å møte datteren som han forlot i Troms.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.