Det er høyst uklart hvem som vil regjere i en eventuell ny regjering til høsten.

Les også: MDG raser mot Senterpartiet: - Spikeren i kisten

Klimakampen viser at partiene har en svært ulik tilnærming til oljenæringen, noe som bekymrer olje- og energiminister Tina Bru (H).

Hun sier til NRK at hun frykter for konsekvensene dersom Senterpartiet må ha støtte fra MDG for å komme i regjering med Arbeiderpartiet (Ap).

Det trenger hun ikke bekymre seg for, ifølge Trygve Slagsvold Vedum, som kontant avviser at MDG vil få innflytelse på denne sektoren.

– Vi må ha en langsiktig forvaltning av de store naturressursene vi har som skaper arbeid og verdiutvikling i Norge. Også er det den enorme kunnskapen vi har, hos ingeniørene og de flinke fagfolkene, som også gjør at vi kan begynne å fange og lagre CO₂ på norsk sokkel. Som gjør at vi kan begynne å produsere hydrogen, at vi kan produsere havvindmøller langt til havs. Det er nettopp når vi ser det fantastiske fagmiljøet vi har at vi også kan skape nye verdier og nye arbeidsplasser som er svaret på mange av de klimautfordringene vi har, sier Vedum til kanalen.

Les også: Har fått massiv kritikk. Nå slår hun knallhardt tilbake

MDGs talsperson, Une Aina Bastholm, fnyser av avvisningen og beskriver den som «arrogant».

Dette blir også tema i Politisk Kvarter på NRK fredag morgen.

- Spikeren i kisten

Senterpartiet fikk massiv kritikk fra både MDG, SV og Venstre, etter nyheten om at et flertall i programkomiteen vil vrake prinsippet om at «forurenser må betale».

- Bekmørkt, sier Kari Elisabeth Kaski (SV) til Nettavisen.

- Spikeren i kisten, tordner Une Aina Bastholm (MDG) til Nettavisen.

- Å gå baklengs inn i fremtiden, sier Terje Breivik til Nettavisen.

- Ikke klimafornekter selv om du ikke lystrer MDG

Det fikk Sps parlamentariske leder til å slå knallhardt tilbake:

- MDG stenger for enhver mulighet til en nyansert klimadebatt. Det kan ikke være slik at det er kun er MDG som sitter med fasiten, og at de som ikke er enig med dem, er klimafornektere, sier Arnstad oppgitt til Nettavisen.

- Du er ikke klimafornekter selv om du ikke lystrer MDG, mener Sp-toppen.

Se video-intervju med SVs finanspolitiske kvinne, Kari Elisabeth Kaski, her: