Trykk på omkjøringsruter etter tunneleksplosjon

Statens vegvesen har streket over alle skilt som viser til Skatestraumtunnelen, som er stengt etter at den ble rammet av en kraftig eksplosjon onsdag formiddag. Tunnelen kommer til å være stengt i lang tid framover.

Statens vegvesen har streket over alle skilt som viser til Skatestraumtunnelen, som er stengt etter at den ble rammet av en kraftig eksplosjon onsdag formiddag. Tunnelen kommer til å være stengt i lang tid framover. Foto: Marianne Breiteig Bakke (NTB scanpix)

Det er et stort trykk på ferjesambandene som avlaster trafikken etter at Skatestraumtunnelen i Bremanger ble stengt etter eksplosjon, opplyser rådmann i kommunen.

16.07.15 12:27

Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnel på fylkesvei 616 i Bremanger, som går mellom Hamnda på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet. Det bor rundt 1.500 fastboende på Bremangerlandet.

LES OGSÅ: Eksplosjon i tunnel i Bremanger

– På sommeren fordobles antallet, noe som fører til enda mer trykk på tunnelstrekningen i løpet av sommermånedene. Disse må nå kjøre om tunnelen, noe som fører til ytterligere trykk på ferjesambandet mellom Isane-Stårheim og Måløy-Oldeide, opplyser rådmannen.

Bilister som tidligere har brukt tunnelen, må regne med en halvannen time ekstra grunnet omkjøringen.

LES OGSÅ: Bremanger kommune har satt krisestab

Fylkeskommunen og Statens vegvesen har samarbeidet om et nytt ferjesamband mellom Smørhamn og Kjelkenes som skal avlaste denne strekningen. Grunnet eksplosjonen vil ferjesambandet være oppe å gå om et par dager, forsikrer Joensen.

LES OGSÅ: Røykdykkere prøver å gå inn i Skatestraumtunnelen

Det er omkjøring via ferjesambandet Isane– Stårheim, riksvei 15 til Måløy og ferjesambandet Oldeide– Måløy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag