RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trykker Thompsons selvmordsbrev

Sist oppdatert:
Magasinet The Rolling Stone sier de vil trykke brevet gonzo-forfatter Hunter S. Thompson skrev som sitt siste farvel. Brevet viser at forfatteren mente at fotballsesongens slutt var en god sorti.

Hunter S. Thompson, kjent som opphavsmann for den såkalte gonzojournalistikken der journalisten involverer seg sterkt i det han skriver om, tok livet av seg i februar. Thompson ble regnet som en høyst original figur, og ble blant annet portrettert av Johnny Depp i filmen «Fear and Loathing in Las Vegas».

Våpen overalt
Mannen var også våpengal, og kjent for å lage små bomber i kjelleren.

- Det var våpen overalt. Da jeg kom på besøk første gang, sa Hunter; Kom Johnny, la oss lage en bombe, fortalte Johnny Depp til TV 2 Nettavisen i Cannes i forbindelse med filmen.

Spredt med kanon
Thompsons aske ble nylig spredt med kanon over eiendommen der han bodde i Aspen med sin kone. Kanonspredningen skjedde etter forfatterens ønske og ble betalt av Depp.

I Thompsons siste ord kommer det frem at mannen var lei livet og de fysiske plagene han hadde pådratt seg, skriver BBC. Den sterke tilhengeren av amerikansk fotball mente også at avslutningen for fotballsesongen var et godt tidspunkt å dø.

«No More Games. No More Bombs. No More Walking. No More Fun. No More Swimming. 67.», skriver forfatteren.

Brevet er formet med overskriften «Fotballsesongen er over».

«67 er 17 år forbi 50. 17 mer enn jeg ville ha eller ønsket. Kjedelig. Jeg er alltid gretten. Ikke moro - for noen. 67.», skriver han.

Hunter S. Thompson skrev for The Rolling Stone Magazine i en årrekke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere