*Nettavisen* Nyheter.

Trykket datterens ansikt ned i bursdagskaka hennes

Jenta opplevde at moren trykket ansiktet hennes ned i kaken som hun hadde fått av noen naboer. (Illustrasjonsbilde) Foto: (Wikimedia Commons)

Foreldrene dømt til 60 dager betinget fengsel for gjentatte overgrep mot to barn.

27.03.14 16:13

En mann (44) og kvinne (36) bosatt i Troms er dømt for vold mot sine to barn, som i dag er 9 og 4 år gamle, skriver Nordlys.

OBS: Nordlys.no skrev i går at de to var dømt for gjentatte overgrep etter straffelovens paragraf 219. Dette er ikke riktig. De to er dømt for to tilfeller av legemsfornærmelser, etter paragraf 228.

Paret er dømt for at de gjennom 2011 og til slutten av april 2012, har mishandlet sin mindreårige datter og sønn ved flere anledninger.

Blant annet har foreldrene truet med å slå og sparke dattera dersom hun skitnet til klærne sine utendørs, eller ikke gjorde som de sa. Gjentatte ganger har de også slått henne med flat hånd på hodet eller baken, sparket og lugget henne. Dattera har også vært vitne til at foreldrene slo og sparket lillebroren.

Jenta har forklart i dommeravhør at det verste var når foreldrene dro henne etter håret og det føltes som om det skulle løsne.

På bursdagen til jenta, har mora tatt tak i hodet til datteren og trykket ansiktet hennes ned i en kake. Kaken hadde jenta fått fra noen naboer.

Når det gjelder sønnen er foreldrene dømt for gjentatte ganger å ha truet med å sparke han, og at de gjentatte ganger har slått han med flat hånd i hodet eller baken.

Forholdene skjedde mens familien var bosatt i Oslo og senere i Karlsøy kommune i Troms.

Foreldrene ble dømt til 60 dager betinget fengsel.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag