RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trykkproblemer for DNOs gassfelt

Sist oppdatert:
Operatøren Ramco på gassfeltet Seven Heads melder nå om større trykkfall i brønnene enn ventet, og lisenseierne sliter nå med å innfri sine leveringsforpliktelser
Ifølge en oppdatering fra operatøren på Seven Heads-feltet utenfor Irland, så har trykket ved brønnhodene på feltet falt raskere enn ventet.

Feltet kom i produksjon 13. desember, og nådde produksjonstoppen 29. desember med et volum på 76 millioner kubikkfot pr. dag. Snitt for de første 45 dagene ligger på 61 millioner.

Nå har imidlertid trykket falt raskt. Dette er blitt forverret av kaldt vær i området som har forsterket trykkfallet i produksjonssystemet. Problemet har blitt så stort at feltet tirsdag denne uken ikke klarte å levere de avtalte volumene til kjøperen Innogy.

Det kan ifølge Ramco være en rekke forklaringer på trykkproblemet og det iverksettes nå planer for å innhente ytterligere informasjon og finne løsninger på problemet. Foreløpige undersøkelser indikerer at feltet produserer en mindre mengde vann som vanskeliggjøre gassproduksjonen.

Lisenspartnerne på Seven Heads har tilgjengelig backup-leveranser av gass, som betyr import av gass fra Skottland gjennom rørledningen til Irland.

DNO eier 12,5 prosent i feltet. Eierandelen er omfattet at DNOs store salg til svenske Lundin. Transaksjonen er ventet sluttført i løpet av første halvår i år. DNO får inntektene fra feltet frem til transaksjonen fullføres. Ramco har en eierandel på 86,5 prosent i Seven Heads.

Produksjonen fra Seven Heads foregår fra fem brønner gjennom undervannseneheter som er tilknyttet Kinsale A-plattformen på nabofeltet Kinsale. Kinsale er Irlands største gassfelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere