RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tryllekunstneren Tore Torell er død


Tryllekunstneren Tore Torell er død. Han sovnet inn i sitt hjem i Sandefjord mandag kveld, 77 år gammel. Bildet er fra Kjendisgallaen 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Tryllekunstneren Tore Torell er død. Han sovnet inn i sitt hjem i Sandefjord mandag kveld, 77 år gammel. Bildet er fra Kjendisgallaen 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Tryllekunstneren Tore Torell er død. Han sovnet inn i sitt hjem i Sandefjord mandag kveld, 77 år gammel.

Det opplyser familien til NTB.

Torell har vært en av Norges mest profilerte illusjonister og tryllekunstnere. Han har gitt ut flere tryllebøker og turnert landet rundt i en årrekke. Han har dessuten holdt en lang rekke show om bord på Color Line.

I 2011 mottok han Kongens fortjenstmedalje i sølv.

I vinter fortalte Torell i et intervju med Dagbladet at han var rammet av kreft i spiserøret.

– Ettersom det denne gang er snakk om annet enn illusjoner, er det andre enn meg som må ta seg av magien, men jeg føler at jeg er i de beste hender, sa tryllekunstneren da til avisen om sykehusbehandlingen.

Torell hadde sin første opptreden allerede da han var seks år gammel. På midten av 1960-tallet ble han nordisk mester i closeup-magi tre år på rad. Siden har han vært profesjonell tryllekunstner. Han har deltatt i flere hundre TV-produksjoner og flere filmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere