RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tryllet frem tidlige beddinger

Sist oppdatert:
Daewoo-verftet har meget overraskende inngått byggekontrakter for to supertankere med levering allerede i 2007.
Det er det tidlige leveringstidspunktet som er overraskende, tatt i betraktning at de sørkoreanske verftene lenge har hevdet å være utsolgt på kapasitet for 2007. Verftet har imidlertid plutselig funnet plass til bygging og levering av to supertanker i 2007.

De heldige bestillerne er den greske rederen John Angelicoussis og det saudiarabiske statsrederiet Vela. Skipen er på 300.000 dødvekttonn. Angelicoussis skal ifølge Pareto Shipbrokers betale 125 millioner dollar for nybygget, mens Vela med sine høye spesifikasjoner betaler 128 millioner dollar.

Vela bestillingen inngår i en total ordre på seks VLCC'er for levering ut 2008. Ifølge Pareto Shipbrokers er ikke dette første gang et av de store sørkoreanske verftene overraskende presser inn et nybygg eller to.

Pareto Shipbrokers påpeker at rederiene må ut med en premie for beddingene, mens andre redere nå er tilbakeholdne med bestillinger med en mer normal levering som tilsier 2009 ved bestilling i dag. Ifølge skipsmeglerhuset må verftene trolig senke prisene nærmere 100 millioner dollar for å lokke frem nye bestillinger for levering i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere