RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsakos bekrefter VLCC-kjøp(Ny)

Sist oppdatert:
Tsakos Navigation melder nå at de har kjøpt VLCC'en Maersk Estelle fra danske AP Møller
Nytt: Oppdatert med ny melding fra TEN, se fjerde avsnitt

Det er to uker siden Tsakos Group ble rapportert som kjøpere av både Maersk Estelle og søsterskipet Maersk Eleo. Det ser ut til at Tsakos har valgt å legge inn Maersk Estelle i det børsnoterte rederiet, mens de foreløpig beholder Maersk Eleo i den private delen av gruppen.

Tsakos-familien er hovedaksjonærer i TEN og har forretningsføer ansvaret. Tsakos Group har også tidligere kjøpt tankskip gjennom den private delen og senere lagt de inn i TEN. Maersk Estelle er på 299.700 dødvekttonn bygget i 1994 i Danmark.

Ifølge en melding fra TEN vil skipet foreløpig gå i spotmarkedet, men rederiet ser på mulighetene for lange kontrakter. TEN har i stor grad satset på å sikre flåten lengre kontrakter å holde spoteksponering på et lavt nivå.

TEN overtar skipet i slutten av januar, ifølge meldingen. I en ny melding sendt ut klokken 11.15 tirsdag skriver selskapet at VLCC-kjøpet er ventet å gi umiddelbar avkastning i et sterkt tankmarked.


Det er ikke opplyst hva TEN må gi for skipet, men skipsmeglerrapporter oppga 4. desember prisen til 49,5 millioner dollar. Skipet har dobbelt skrog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere