RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsakos lei av å være død aksje

Sist oppdatert:
Tankrederiet Tsakos Energy Navigation lever en heller kummerlig tilværelse som Oslo Børs mest illikvide aksje. Nå varsler rederiet en ny offensiv for forsøke å forsvare noteringen i Oslo
- Vi er i samtaler med et par norske investeringsbanker for å se på hva vi kan gjøre for å øke interessen for aksjen i Oslo, sier styreformann Micheal Jolliffe i Tsakos Energy Navigation til iMarkedet i forbindelse med DNB Markets shippingseminar i Oslo torsdag.

Han erkjenner at skal selskapet kunne forsvare å opprettholde noteringen må noe skje med likviditeten. Aksjen har ikke vært omsatt i Oslo siden august i fjor, mens den handles daglig i New York etter notering for et par år siden.

- Vi liker ikke å mislykkes og vil derfor se på hva vi kan gjøre, sier Jolliffe til iMarkedet.

Han bemerker at en del norske rederier også har sett seg nødt til å gå til det amerikanske markedet, og håper dette kanskje kan åpne for nye muligheter for Tsakos i Oslo.

- Vi har blitt igjen, og kanskje norske institusjonelle investorer vil belønne oss for dette ved å gå inn i aksjen, sier Jolliffe.

Et av problemene med notering i Oslo er det faktum at de opprinnelige aksjonærene, som kom inn under børsnoteringen i Oslo i 1993, aldri har solgt seg ut. Fortsatt er omkring 25 prosent av aksjene i rederiet registrert i Oslo.

Tsakos driver en diversifisert tankflåte som i hovedsak er bundet opp på lange kontrakter med en viss spoteksponering. Selskapet har hatt en sterk vekst siden 1993, og har aldri gått med underskudd siden etableringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere