RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsakos vil bygge LNG-skip(Ny)

Sist oppdatert:
Det greske tankrederiet Tsakos Energy Navigation Limited følger nå etter tankrederiet Teekay og entrer LNG-markedet med en nybyggbestilling
Markedet for frakt av flytende naturgass, LNG, ser ut til å være det hotteste blant ekspansive tankredere. For en drøy uke siden kjøpte det store canadiske tankrederiet Teekay shipping opp det spanske LNG-rederiet Naviera F. Tapias, og nå gjør også Oslo-noterte Tsakos sin debut i det som er spådd å bli den største vekstsektoren innen shipping de neste 10-15 årene.

Tsakos Energy Navigation Limited opplyser i en melding onsdag at rederiet inngått en intensjonsavtale for byggingen av et nytt LNG-skip. Skipet planlegges å få en kapasitet på 145.000 kubikkmeter.

Ifølge skipsmeglere TradeWinds har snakket med skal det være sørkoreanske Hyundai Heavy som er motpart i avtalen. Verftet fikk nylig noen ledige beddinger etter at Bergesen droppet sin opsjoner ved verftet for en uke siden.

LNG-skipet vil dersom avtalen gjøres endelig bli levert i juli 2007. I tillegg ligger det en opsjon i avtalen for ytterligere et skip for levering senere samme år.

Det er ikke opplyst om rederiet har sikret seg noen kontrakt til nybygget ennå. TENs tankvirksomhet er preget av en høy andel lange kontrakter.

TEN opplyser i dagens melding at LNG-markedet er fragmentert med totalt 40 rederier som kontrollere 160 skip.

- Annonseringen av denne intensjonsavtalen innebærer begynnelsen på et nytt kapitel i TENs historie, sier konsernsjef Nikolas Tsakos i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere