RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsipras holder fast på planer om folkeavstemning

Sist oppdatert:
Hellas' statsminister Alexis Tsipras gjentar sin bønn til det greske folket om å stemme nei til kreditorenes forslag i en folkeavstemning søndag.

– Jeg ber dere om å si nei. En nei-stemme i folkeavstemningen vil legge press på kreditorene, sa Tsipras i en direktesendt TV-tale onsdag.

Den greske statsministeren mener kreditorene har håndtert regjeringens beslutning om en folkeavstemning på en uakseptabel måte. Han viste blant annet til at Den europeiske sentralbanken (ESB) ikke har økt nødfinansieringen til de greske bankene.

– Det er uakseptabelt at et solidarisk Europa tvinger bankene til å stenge som et svar på at regjeringen ønsker å la folket bestemme, sa Tsipras, som avviste at resultatet i folkeavstemningen vil avgjøre hvorvidt Hellas blir værende i eurosonen eller ikke.

Han takket videre grekerne for at de «forholder seg rolige denne vanskelige tiden».

– Jeg lover at det ikke kommer til å vare evig. Lønningene og pensjonene kommer ikke til å slutte å komme, tilføyer Tsipras.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere