RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den nye greske statsministeren Alexis Tsipras.
Den nye greske statsministeren Alexis Tsipras. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters / NTB Scanpix)

Tsipras kritisk til nye sanksjoner mot Russland

Sist oppdatert:
Allerede dagen etter at han ble tatt i ed, kom den nye greske statsministeren Alexis Tsipras på kant med EU på grunn av sanksjonene mot Russland.

Tsipras anklaget EU-lederne for ikke å ha rådført seg med ham før de sendte ut en felleserklæring der Russland anklages for økende støtte til separatistene i Ukraina, og der de tar til orde for ytterligere sanksjoner.

Tsipras' kontor anklager EU-lederne for å ha omgått normal prosedyre for å oppnå enstemmighet. Han sier at erklæringen ikke støttes av Hellas.

Ifølge erklæringen fra kontoret hans har Tsipras uttrykt sin irritasjon i en telefonsamtale med EUs utenrikssjef Federica Mogherini.

En EU-kilde avviser imidlertid at Hellas ikke ble konsultert. Kilden sier at de vanlige prosedyrene ble respektert, og at taushet vanligvis oppfattes som enighet.

EUs advarsel til Russland kom mens den nye greske regjeringen ble innsatt tirsdag.

EU vil følge nøye med på Tsipras' holdning til Russland. Syriza blir oppfattet som positiv til Russland, og det fins gamle bånd mellom de to ortodokse landene.

Tsipras reiste midt i krisen i fjor vår på besøk til Moskva, og den første som møtte Tsipras for å gratulere med seieren, var Russlands ambassadør i Aten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere