RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsunamivarsel etter skjelv i Stillehavet opphevet

Sist oppdatert:
Honiara (NTB-Reuters-AFP): På øyer over store deler av Stillehavet søkte folk opp i høyden som følge av et tsunamivarsel etter et jordskjelv ved Salomonøyene onsdag. Men varselet ble senere opphevet.

Allerede kort etter skjelvet, som hadde en styrke på 8, flommet en mindre tsunami på nærmere en meter inn over strendene på noen av Salomonøyene. Samtidig meldte en sykehusdirektør at flere landsbyer er rasert av skjelvet.

Jordskjelvet var svært grunt, bare 5 kilometer dypt, og det hadde sitt episenter ved Santa Cruz-øyene, 35 mil øst for Kira Kira, i et område der det har vært flere skjelv den siste uka.

Umiddelbart etter skjelvet utstedte det amerikanske tsunamisenteret på Hawaii tsunamivarsel for det sørlige stillehavsområdet. Men noen timer senere ble varselet opphevet.

Senteret sier de vet det ble dannet en tsunami som kunne vært ødeleggende, men når alt kom til alt, ble det bare en liten tsunami på strendene til Salomonøyene.

Landene som var omfattet av varselet, var foruten Salomonøyene, blant andre Vanuatu, Nauru, Papua-Ny Guinea, Tuvalu, Ny-Caledonia og Fiji. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere