*Nettavisen* Nyheter.

Tsunamivarsel i Indiahavet nedgradert

Washington (NTB-Reuters-AFP): Et svært kraftig jordskjelv rammet ved de indiske Nikobarene i Indiahavet natt til søndag. Det ble sendt ut tsunamivarsler i en rekke land, men varslene ble senere nedgradert.

Skjelvet hadde en styrke på 7,5, opplyser amerikanske U.S Geological Survey (USGS).

Land ved Indiahavet ble satt under tsunamiovervåking, det gjeldt blant annet India, Sri Lanka, Indonesia, Burma, Thailand og Malaysia.

- Jordskjelv på denne størrelsen kan forårsake en destruktiv lokal tsunami og noen ganger en destruktiv regional tsunami langs kysten, het det i den første uttalelsen fra Stillehavets varslingssenter for tsunamier.

Men varslene ble senere nedjustert. Sri Lanka sendte senere ut et eget tsunamivarsel for kystområdene, men også den ble trukket tilbake.

Skjelvets senter lå om lag 170 kilometer vest for Misha på Nikobarene og hadde en dybde på 33 kilometer, opplyser USAs geologiske undersøkelse USGS, som målte skjelvet.

I Nikobarenes hovedstad Port Blair løp folk ut av husene sine når tsunamivarselet ble sendt ut.

- Det var strømbrudd og hele byen var mørklagt. Vi fryktet for våre liv, og løp ut av husene våre, sier øyenvitnet Robin Biswas.

I desember 2004 utløste et skjelv på 9,1 utenfor Sumatra en tsunami som krevde over 220.000 menneskeliv i Indonesia, India, Thailand og ni andre land. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.