RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TTS øker satsningen i Kina

Sist oppdatert:
TTS Marine ASA fortsetter å bygeg seg opp for å ta del i den sterke veksten i den kinesiske skipsindustrien. Nå starter de et samarbeidsselskap for leveringer av skipskraner
TTS har inngått en avtale med det ledende kinesiske skipsverftskonsernetDalian New Shipbuilding Heavy Industry Co.(DNS) om å starte et joint venture-selskap som skal levere kraner til skip som bygges ved verft i Kina.

Avtalen karakteriseres som en milepæl for TTS i det sterkt voksende skipsbyggingsmarkedet i Kina i en pressemelding fra selskapet.

Dey nye selskapet TTS Bo Hai Co. Ltd. vil bli eid på 50/50-basis av DNS og TTS. elskapene skyer inn 10 millioner hver i første omgang. TTS skal finansiere sin andel med lån.

Selskapet vil ha tilhold i Dalian i det nordøstlige Kina, som er Kinas nest største verftsby.

Innen utgangen av året skal etter planen til sammen 23 ingeniører, salgsfolk, montører og administrativt personell være på plass i et verkstedsbygg på 4.500 kvadratmeter.

Avtalen innebærer at resultater skal deles likt mellom partene. TTS mottar i tillegg en royalty for bruk av tekniske lisenser, og skal også håndtere ettermarkedsaktivitetene.

- Totalmarkedet for skipskraner i Kina var i 2004 rundt 500 millioner kroner. Dette forventes å bli tredoblet innen 2015, opplyser TTS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere