RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TTS-prosjektet får amerikansk tilskudd

Sist oppdatert:
FastShip-prosjektet hvor norske TTS Marine håper på milliardordre, har fått tilsagn om tilskudd til den planlagte terminalen på østkysten av USA fra amerikanske myndigheter
Det var senator Arlen Specter som representerer delstaten Pennsylvania som kunne melde om tilskuddet under en pressekonferanse sist uke.

- Det er jo et positivt bidrag til prosessen, sier direktør Olav Bruåsdal i TTS Marine til iMarkedet torsdag ettermiddag.

Bruåsdal påpeker at prosjektet er avhengig av at skipsfinansieringen kommer plass før det kan bli en realitet.

- Problemstillingen er jo finansiering av skipene, hvor prosessen går videre, sier Bruåsdal, som ikke vil si at det har skjedd noe banebrytende på den fronten siden sist selskapet oppdaterte på prosessen.

TTS Marine har en stående intensjonsavtale med FastShip-prosjektet om leveranser av utstyr for over en milliard dersom de fire hurtigskipene blir bygget.

- Vi fornyer avtalen med jevne mellomrom, hvor vi justerer for valutaforhold og eventuell andre forhold, seir Bruåsdal til iMarkedet.

Skipene som skal inngå logistikk prosjektet til FastShip skal bygges i USA og Spania, men prosessen med finansieringen har pågått i flere år uten å komme i havn. Skipene skal gå i fast rute mellom terminalen i østkystdelstaten Dealware i USA og Frankrike.

Containerskipene skal kunne krysse Atlanterhavet på fire dager med en fart på 40 knop. Prisen pr. skip er tidligere estimert 220 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere