*Nettavisen* Nyheter.

Tuareg-ledere søker tilflukt i Niger

Bamako (NTB-AFP): Tuareg-ledere som sto for opprøret i Nord-Mali i april, har søkt tilflukt i Niger etter å ha blitt jagd bort av islamister som de tidligere var alliert med.

Både visepresidenten og to militære ledere i tuareg-staten som ble erklært etter opprøret, flyktet til Niger etter at islamistene tok full kontroll over byen Ansogo.

Mohamed Jerry Maiga er visepresident i Det nasjonale overgangsrådet for staten Azawad (CNTEA) som ble opprettet som en midlertidig regjering i Nord-Mali etter opprøret mot styremaktene i Bamako.

Men i de siste ukene er tuaregene jagd bort fra sine kjerneområder av islamistene i al-Qaida-tilknyttede Ansar Dine og MUJAO som vil innføre streng sharialovgivning.

Sammen med Maiga kom to generaler som hadde desertert fra regjeringshæren og sluttet seg til tuaregenes opprørsorganisasjon MNLA.

Presidenten i CNTEA, Bilal Ag Acherif, ble såret i kamp med islamistene i Gao i juni og er lagt inn på sykehus i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou, mens hærsjefen i MNLA, Mohamed Ag Najim, ligger i dekning i nærheten av grensa til Mauritania. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag