Tufte-homser

Homofile menn inntar rollen som soldater. Alle like hjelpeløse som Tufte-gjengen var på fotballbanen.

25.05.06 08:27

Gay Army, TVNorge, reality, premiere torsdag 25. mai kl. 20:30.

Mening Runar, Lars og William opplever tv på sitt tøffeste når drillsersjanten Tony Rosenbum går hardt til verks på sine ni homofile rekrutter.

Elskelige er de på sin helt spesielle måte, men ikke sånn det blir folkelig tv-underholdning av. Det er fristene å sammenligne disse snålingene med fotballgutta i Tufte, som i fjor gjorde braksuksess på samme kanal. Hos Gay Army kan det bli litt vel mye forfengelighet og griseprat for sarte seere.

Gay Army er i tillegg dratt ut i det ekstreme. Her er de fleste en parodi på seg selv. Allikevel er det bare morsomt, og på ingen måte nedverdigende i forhold til hvilke problemer homofile har slitt med i det militære liv. Her skal man bygges opp og ikke ned. Utfordringene ligger i det fysiske slitet og en ekstrem miljøforandring.

Blant deltakerne finner vi mange av de stereotype figurene. I dette tilfellet litt vel snurrige typer med mye vridd personlighet, men i dette tilfellet og i denne settingen setter det bare en ekstra spiss på konseptet.

Som seg hør og bør er det mye staffasje, både fra de homofile rekruttene og de tv-vennlige drillsersjantene – i denne sammenhengen kalt både kosebamser og drillpiker. Ellers blir det mye møkk og harde ord på deltakerne, men det meste er glemt når gjengen får kose seg i dusjen.

I tillegg til norske Runar, Lars og William, legger vi merke til danske Dimitri og svenskene Tom og A.J. i den første episoden. Spesielt morsomt er det å høre A.J., omtalt som «The Drama Queen», konsekvent snakke engelsk, mens DJ Dimitri gir uttrykk for at han har opplevd det meste. Og de fyldige og falske leppene til Tom blir satt på prøve fra første dag.

I tillegg til alt det visuelle er det heller ingen mangel på gode kommentarer. Dette er en gjeng som vet å underholde både seg og andre. Det spares heller ikke på effektene når de først har fått sjansen til å komme på tv.

Fordommene ovenfor homofile menn blir garantert ikke mindre etter denne serien. Det er nettopp sånn rekruttene i Gay Army vil ha det, så dette kan bli gøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.