RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tungt for Software Innovation

Sist oppdatert:
It-selskapet Software Innovation sliter mens norsk økonomi er på høygir.
Software Innovation har ventet for lenge med å omstrukturere sin tapsbringende virksomhet. Nå melder selskapets nye toppsjef, Frode Haugli, om at 2007 blir nok et omstruktureringsår. Slutten av fjoråret er i alle fall ingenting å skryte av.

IT-selskapet, som lager programvare og selger konsulenttjenester, omsatte for 112,4 millioner kroner i siste kvartal 2006, mot 110,0 millioner kroner i samme kvartal 2005. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) og engangseffekter endte på minus 1,9 millioner kroner for fjerde kvartal 2006, mot 7,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

Selskapets driftsresultat (EBIT) før engangseffekter endte på svake minus 5,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2006, sammenlignet med 5,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. I tillegg kommer avsetninger til et forbedringsprogram etablert for landene utenfor Norge. I fjerde kvartal et engangskostnaden satt til 7,3 millioner kroner.


Software Innovation har nok likviditet til å klare omstillingen selskapet må gjennom. Kontantbeholdningen er på 104 millioner kroner.

Kvartalsrapporten for fjerde kvartal viser også at det er fortsatt sviktende lisenssalg som preger Software Innovation. Av totale inntekter i fjerde kvartal 2006 på 112,4 millioner kroner utgjorde lisenssalget kun 14,6 millioner kroner. Konsulent- og tjenestesalget utgjorde til sammen 75,6 millioner kroner og Service- og vedlikeholdsinntektene utgjorde 22,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2006.

I kvartalet er konsernledelsen styrket gjennom ansettelsen av Lisbeth Jensen som ny HR-direktør og Glenn Veiby som ny Finansdirektør/CFO.

Forretningsmodellen skal bli rendyrket i to forretningsområder; en produktenhet og en
systemintegrasjonsenhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere