RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tungvektere kjøper europeisk inkassoportefølje

Sist oppdatert:
Det italienske eiendomsselskapet Pirelli & C. har sammen med en enhet i General Electric vunnet anubudet på en stor portefølje av problemlån.
Pirelli & C. Real Estate og General Electric Co. kjøper porteføljen av misligholdte lån fra den nederlandske bankgruppering ABN Amro. Den nominelle verdien på lånene som de to selskapene nå skal forsøke å inndrive er på hele 1 milliard euro.

Lånen har blitt kjøpt etter en anbudsrunde med flere deltagere.

Lånene gjelder italienske kunder som har tilhørt Banca Antonveneta og deres datterselskap Interbanca. ABN Amro kjøpte opp Banca Antonveneta i 2005 etter en tødff budkamp, ifølge Associated Press.

Pirelli og GE har også inngått en avtale om å kjøpe problemlån med en samlet nominell verdi på 5,1 milliarder euro i løpet av de første månedene i 2007.

Pirelli forventer å ta en eierandel på 35 prosent i den første transjen, mens de vil gå 50/50 inn i den andre transjen. Det er ikke opplyst hva Pirelli og GE gir for porteføljene.

Norske Aktiv Kapital er blant de ledende i Europa på oppkjøp og inndrivning av misligholdte lån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere