Tunisia: Var høy på kokain og tok selfies med sine ofre

DRAPSMANN: Rezgui skal ha vært ruset da han angrep turistene på stranden. Etter drøye tre kvarter ble han skutt og drept av sikkerhetsvakter på hotellet.

DRAPSMANN: Rezgui skal ha vært ruset da han angrep turistene på stranden. Etter drøye tre kvarter ble han skutt og drept av sikkerhetsvakter på hotellet. Foto: (Scanpix)

Tunisia-terroristen tilhørte lokal terrorcelle trent i Libya.

01.07.15 10:25

Seifeddine Rezgui (23) var ruset på kokain da han angrep turistene på stranden i Sousse. Det skriver DailyMail. Det skal være vanlig at IS-medlemmer bruker det narkotiske stoffet for å føle seg uovervinnelige når de utfører terrorhandlinger.

LES også: Tunisia: Minst 37 drept i hotellangrep

Etterforskerne skal også ha funnet en bombe på drapsmannen. Bilder tatt like etter at han ble skutt og drept, viser det som kan se ut som en bombe-vest.

- Lo og var glad
Vitner til angrepet har fortalt at Rezgui skal ha ledd mens han skjøt sine ofre.

- Han lo mens han skjøt. Da han var ferdig og han hadde drept alle, brydde han seg ikke, han prøvde ikke å flykte. Han smilte, han var glad, sier en av hotellets ansatte.

Drapsmannen skal også ha stoppet opp i løpet av skytingen og tatt bilder av seg selv sammen med flere av dem han hadde drept.

- På et tidspunkt var han opptatt, med våpenet hengt bak på ryggen, med å ta selfies sammen med de drepte, sier Paul Short.

38 DREPT: Rezgui tok livet av turister i Tunisia. Foto: Fethi Belaid (Afp)

Trent i Libya
Independent har kartlagt Rezgui bevegelser de siste månedene – og minuttene – han levde.

Klokken 11.53 fredag brukte han mobilen sin til å ringe og ha en 10 sekunder lang samtale. Deretter plukket han frem Kalashnikoven han hadde gjemt i en strandparasoll og begynte en 47 minutter lang drapsorgie som kostet 38 turister livet.

Deretter løp han ned til strandkanten og kastet mobilen på havet. Like etter ble han skutt og drept.

LES også: Tunisia: Viser bilder av gjerningsmannen på stranda

Hvem han ringte og hvor mye data politiet, som nå har fisket opp Samsungen hans, kan hente ut, er ikke kjent.

Etterforskerne fortsetter å nøste opp hvem Seifeddine Rezgui var: han fremsto som en hvilken som helst student med en deltidsjobb, men i løpet av de siste dagene har politi avdekket at han tilhørte en terrorcelle som også sto bak et annet angrep på turister i Tunisia, nemlig angrepet på Bardo-museet i hovedstaden Tunis i mars.

LES mer: Tunisia rystet av terrorangrep – 17 turister drept
OG her: Tunisia bak turismen

Han og mennene som utførte det angrepet, var alle i Libya i januar, der de fikk våpentrening. I mars var Rezgui tilbake i nabolandet, og fullførte opplæringen.

Terrorgruppen som kaller seg Den islamske stat (IS), har tatt på seg ansvaret for begge angrepene. Bardo-drapene kostet 22 mennesker livet, hvorav 21 var utenlandske turister.

LES også: IS sier de står bak angrepet i Tunisia

- Pur ondskap
I mellomtiden gjorde Rezgui ferdig sine eksamener til middels karakterer, og fikk sitt avsluttende vitnemål 29. mai. På samme tid sa han opp leiligheten han bodde i sammen med fem andre unge menn. I leiligheten var det ifølge naboer stadig var besøk av salafister, som også holdt prekener og bønn i moskeen Rezgui tilhørte. Tre av mennene han bodde med er nå arrestert, mens politiet etterlyser de to andre, som mistenkes å befinne seg i Libya.

Familie og venner sier de ikke ante hva studenten planla.

- Ingen av oss kunne noensinne ha drømt om hva de planla å gjøre. Dette er ikke islam eller religion – kun pur ondskap, sier naboen Karuther Gemgemi.

LES også: Tunisia-terror: - Jeg vil at verden skal lide

IS: Terrorgruppen sier de står bak angrepet, utført av Rezgui. De postet dette bildet etter drapene. Foto: Faksimile

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.