– Det som det tunisiske folket har gjort, er en lærdom for verden, og en lærdom for historien på det nivået som historiens lærdommer blir målt, sa Saied i en tale i sentrum av hovedstaden Tunis få timer etter at valglokalene stengte mandag kveld.

Folkeavstemningen om en ny grunnlov ble holdt et år etter at Saied sparket regjeringen og oppløste nasjonalforsamlingen. Det ble regnet som et alvorlig tilbakeslag for landets demokratiske utvikling, som ble innledet under den såkalte arabiske våren i 2011.

Valgdagsmålinger tyder på at det blir et stort flertall til å gi presidenten økte fullmakter. Men svært mange velgere ble hjemme. Ifølge offisielle tall deltok minst 27,5 prosent av landets 9,3 millioner velgere, noe som var høyere enn ventet.

De fleste av Saieds motstandere har oppfordret sine velgere til å boikotte avstemningen.

Den nasjonale redningsfronten, som samler de fleste opposisjonspartiene, mener den nye grunnloven i praksis vil utgjøre et statskupp.

Da Saied oppløste nasjonalforsamlingen 25. juli i fjor, tok han også kontroll over domstolene og landets valgkommisjon.

Menneskerettsgrupper og jusseksperter har advart om at den nye grunnloven gir presidenten rett til å danne regjering uten nasjonalforsamlingens støtte, i tillegg til at det nærmest blir umulig å fjerne ham.

Undersøkelser tyder på at de som har stemt ja, håper at den nye grunnloven vil gi Saied den makten han trenger til å oppfylle løftet om å innføre reformer og bedre situasjonen i landet.