*Nettavisen* Nyheter.

Tunisias statsminister foreslår nyvalg

Tunis (NTB-AFP): Tunisias statsminister Ali Larayedh avslår kravene om å oppløse regjeringen. Etter et krisemøte i regjeringen foreslår han å holde nytt valg i desember.

29.07.13 19:48

- Regjeringen vil ikke gå av. Vi klamrer oss ikke til makten, men vi har en plikt og et ansvar som vi vil utøve fullt ut, sier Larayedh, som representerer det moderate islamistpartiet Ennahda, til statlig fjernsyn mandag.

Uttalelsen kommer etter et krisemøte i regjeringen som følge av omfattende protester de siste dagene. Opposisjonen og demonstranter har krevd at overgangsregjeringen går av. I stedet foreslår Larayedh nå å holde nytt valg på nasjonalforsamling 17. desember. Samtidig lover han å fremskynde arbeidet med å godkjenne en ny grunnlov.

Demonstrantene mener at myndighetene har gjort for lite for å begrense innflytelsen til radikale islamister, som har fått stadig mer makt etter at regimet til president Zine al-Abidine Ben Ali ble kastet i 2011.

Statsminister Ali sa mandag at regjeringen er beredt til å holde en folkeavstemning om tunisiernes støtte til overgangsprosessen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.