Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunisias statsminister går av

Foto: STR (Reuters)
Sist oppdatert:
Etter nye demonstrasjoner.

Den midlertidige tunisiske statsministeren Mohamed Ghannouchi kunngjorde søndag på statlig TV at han går av. Grunnen skal være nye utbrudd av demonstrasjoner de siste dagene, der et av kravene til demonstrantene var at statsministeren måtte gå av, skriver Associated Press.

- Etter å ha tenkt i over en uke, har jeg besluttet å tre av. Dette er ikke en flukt fra ansvaret. Jeg er ikke klar til å være den personen som tar beslutninger som kan føre til dødsfall, sa Gannouchi.

Ghannouchi var lenge en alliert med president Zine El Abidine Ben Ali, og etter at presidentet flyktet fra landet etter massive protester 14. januar, dannet Ghannouchi en samlingsregjering.

Han hadde lovet å lede landet inntil det kunne avholdes frie valg, men går nå altså av etter nye protester mot den midlertidige regjeringen.

Minst tre mennesker ble drept i sammenstøt mellom hundrevis av demonstranter og tunisiske sikkerhetsstyrker lørdag.

Søndag fortsatte demonstrasjonene, og sikkerhetsstyrker avfyrte tåregassgranater og varselskudd mot demonstrantene, som kastet stein mot sikkerhetsstyrkene.

Tunisias regjering insisterer på at de vil innføre reformer så fort det lar seg gjøre, og at de planlegger å holde valg innen juli i år. Men demonstrantene er ikke fornøyd, og vil fortsette å demonstrere inntil en ny regjering blir valgt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!