Tunisisk aktivist frykter for livet etter toppløsprotest

Paris (NTB-AFP): En ung tunisisk kvinneaktivist frykter for sitt liv etter at hun i forrige måned la ut toppløsbilder av seg selv på internett til støtte for kvinners rettigheter.

07.04.13 05:34

Den unge kvinnen, som bruker navnet Amina Tyler, utløste raseri i islamistiske kretser da hun la ut to bilder av seg selv med ordene «Min kropp er min» og «Fuck your morals» malt over sine bare bryst.

Aksjonen var også en hyllest til den ukrainske gruppa Femen, som har gjort toppløsprotester til sitt varemerke, og som Amina hadde vært i kontakt med for å starte en tunisisk avdeling av gruppa.

Den tunisiske imamen Adel Almi, som leder Tunis' kommisjon for ærbarhet og mot synd, var blant dem som lot seg forarge. Han sier hun fortjener å bli pisket eller til og med steinet til døde. Facebook-siden til Amina ble også hacket av islamister.

Over 100.000 mennesker har også undertegnet et opprop på internett til støtte for henne, og hundrevis av kvinner har oversvømt Femens nettsted med bilder av seg selv med slagord til støtte for Amina over brystet (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.