Gå til sidens hovedinnhold

Tunnel åpner 10. juni

I disse dager er det om mulig enda mer kø på Økern enn det pleier. Årsak: Nå kobles nye og gamle veier sammen, for åpning av vestgående løp om morgenen 10. juni.

ØKERN/SINSEN: Skal du vestover om morgenen 10. juni blir du blant de første til å ta i bruk Lørentunnelen mellom Økern og Sinsen.

Men du bør beregne god tid uansett hvor du skal i Økern-området.

Sammenkobling

Anleggsarbeidet på Økernkrysset er snart ferdig. For å få tatt i bruk de nye vegene og tunnelene, må de kobles sammen med de gamle. Dette arbeidet er komplisert og er nettopp starter opp, melder Statens vegvesen.

Mens det jobbes med å koble sammen nye og gamle veger, blir det innsnevringer og stengninger både på Ring 3 og på Østre Aker vei. Dette gir betydelig redusert kapasitet for trafikanter i området i dagene frem mot 10. juni.

Fra denne datoen vil trafikantene oppleve et nytt kjøremønster på Økern, noe som også kan føre til kø og forsinkelser. Trafikantene oppfordres til å følge skilting for å begrense kødannelser.

LES OGSÅ: Stenger t-banen i tolv uker

Vest først

Det er vestgående felt på Ring 3 i Lørentunnelen og direkteforbindelsen fra Østre Aker vei og inn i Lørentunnelen, vestgående løp mot Sinsen, som åpnes for trafikk om morgenen 10. juni.

Dermed endres kjøremønstret. Det nye kjøremønsteret vil gjelde til resten av det nye vegtunnelsystemet åpnes.

Det nye hovedvegnettet på Økern/Sinsen med tilhørende tunneler forventes ferdig i september/oktober.

Deretter fortsetter arbeidet med lokalvegene over bakken, opplyser Statens vegvesen.

LES OGSÅ:

Slik er nye Ensjø t-banestasjon

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler