Gå til sidens hovedinnhold

Tunnel åpnes trolig neste uke etter brunostbrann

Kjøpsvik (NTB): Statens vegvesen vet fortsatt ikke når Brattlitunnelen i Tysfjord i Nordland kan åpnes etter brannen 17. januar, men håper på en avklaring mot slutten av uken.

Brattlitunnelen fikk store skader da det begynte å brenne i et vogntog inne i tunnelen 17. januar. Vogntoget var på vei sørover gjennom den 3.606 meter lange tunnelen da sjåføren oppdaget at det brant i hengeren, lastet med 21,5 tonn brunost.

Sjåføren kom seg ut i god behold, men den brennende hengeren ble værende igjen, om lag 300 meter fra tunnelinngangen i sør.

Avdelingsdirektør Geir Jørgensen i Statens vegvesen Midtre Hålogaland sier han regner med en avklaring om når riksvei 827 kan åpnes igjen i slutten av denne uka. Men han understreker at de må forholde seg til sikkerhetskravene før Brattlitunnelen kan gjenåpnes, skriver avisa Fremover.

Etter at sikringsarbeidet er ferdig skal hele tunnelen vaskes ned. Ifølge Jørgensen gjøres det nå undersøkelser rundt vaskingen av tunnelen.

- Det går blant annet på hvor vi skal gjøre av vaskevannet. Det blir nå foretatt en analyse av hvordan vi kan håndtere denne situasjonen, sier Jørgensen. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen