Gå til sidens hovedinnhold

Tunnel nå!

En underskriftsaksjon er nettopp startet for å sikre at Røatunnel kommer så raskt som mulig.

Røa:- Vi ser at Røatunnel er med i Oslopakke 3, som det fortsatt forhandles om. Med denne underskriftsaksjonen vil vi synliggjøre for politikerne hvor viktig det er at tunnelen kommer, og at den kommer rakst. Som du ser så bygges det på alle kanter av Røa sentrum, samtidig som trafikken øker gjennom krysset fra dag til dag. Politikerne har oppgradert Røa til bydelssentrum uten tanke på dem som bor her. Vi er en bydel med mer enn 40 000 innbyggere, altså på størrelse med en middels norsk by. Tror du for eksempel at Lillehammer ville godta at 24 000 biler daglig kjørte gjennom "storgata", sier Karoline G. Herlofsen i "Redd Røa - Tunnel NÅ".

Gagner mange

Med dør til dør-aksjon, stand i Røa sentrum og med mulighet for å registrere sitt syn på www.roatunnelen.no skal alle i bydelen nås.
- Vi snakker om et billig tunnelprosjekt, som kan la seg gjennomføre veldig fort og som gagner veldig mange mennesker. Røatunnel var med i den første Oslopakken allerede i 1988. Da ble den bortprioritert. Nå må politikerne ta ansvar.
Herlofsen er i godt i gang med sin underskriftsliste og får støtte i lokalmiljøet. Anja Holter Solberg er en av dem som med glede åpner døren og skriver under på listen.

Uforståelig

- Dette er en god sak, som kommer mange til gode. Jeg har selv to barn og tenker på den trafikken med bråk, forurensing og utrygghet de blir utsatt for i sitt nærsentrum. Det å spasere mot sentrum på det smale fortauet i Griniveien, sommer som vinter, med all tungtrafikken tør vi nesten ikke gjøre. Det er også helt uforståelig at man satser på bygging av mange nye boliger og utvidet handel på Røa uten å ta høyde for trafikken. Bekkestua i Bærum er et godt eksempel på hvilken betydning en tunnel kan få for utvikling av et lokalt sentrum, sier Holter Solberg.
- Vi vil også få Bærumbilistene med oss på dette, sier Herlofsen, som er glad for at plan- og bygningsetaten har anbefalt lang tunnelløsning i sin innstilling til byrådet.
Listebærerne vil bære "Røa Vel"-button under underskriftsaksjonen.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin