RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jens O. Kvale (Scanpix)

Tunnelarbeid gir kø i Oslo

Sist oppdatert:
Arbeidene på Festningstunnelen i Oslo gir ekstra kø i rushtrafikken.

Mer kø gjennom Oslo de nærmeste månedene er prisen du må betale for Bjørvikaprosjektet og den nye sjøtunnelen som skal stå ferdig neste år. Men den første dagen med redusert kapasitet gjennom Festningstunnelen førte ikke til kaos i morgenrushet. Så hadde også Statens vegvesen vært ute på forhånd og bedt bilistene tenke alternative veier og benytte kollektivtransport, hvis mulig.

- Køene begynte ekstra tidlig i dag. Klokka 06 var det kø vestfra på E18 inn mot Oslo. Nå er det saktegående kø fra Sandvika, men det er heller ikke uvanlig i rushtrafikken, sier operatør Nils Aae hos Statens vegvesens veitrafikksentral til Nettavisen mandag litt over klokka 07.

Se trafikkmeldinger her(Statens vegvesen)

Han ber bilistene være tålmodige siden de pågående tunnelarbeidene reduserer kapasiteten gjennom Festningstunnelen.

- Det kan bli noe ekstra ventetid, men hittil ser det rimelig greit ut, sier Aae.

Kapasiteten i Festningstunnelen i Oslo sentrum ble redusert fra lørdag, og mandag er altså første hverdag med nytt kjøremønster med to felt i hver retning i tunnelen mot normalt tre felt. Slik vil det være i rundt et halvt år.

Statens vegvesen har derfor på forhånd gått ut og advart bilistene om at det kan bli økte køer og reisetider gjennom hovedstaden.

I tillegg til redusert framkommelighet er det nedsatt hastighet til 50 km/t.

Alternativ rute er riksvei 150 på Ring 3.

Statens vegvesen og politiet har tilrettelagt for midlertidige forlengelser av kollektivfelt blant annet på Ring 1 slik at busstrafikken skal flyte best mulig. Kollektivselskapene følger situasjon og vurderer å forsterke tilbudet til de reisende, opplyser Statens vegvesen.

Les også: Her blir det kaos

I bildekarusellen under ser du Statens vegvesens egen presentasjon av Bjørvikaprosjektet.

2501

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere