RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunneler forblir uten rømningsvei

Oslo (NTB): Tunneltragedien på Vestlandet har igjen satt søkelyset på tunnelsikkerheten. Nå viser det seg at de ti lengste tunnelene i landet vil forbli uten rømningsveier også i fremtiden.

I en presentasjon VG har onsdag fremgår det at bare to av disse tunnelene er ferdigstilt etter at det kom nytt krav om sikkerhet i 2007, og ingen av dem har rømningsveier.

Innen 1. april 2019 skal det finnes normal belysning, sikkerhetsbelysning og rømningslys i alle disse tunnelene. Det vil koste 7 milliarder kroner, ifølge Statens vegvesen.

- Det er ikke sånn at gamle tunneler automatisk skal ivareta alle nye krav eller rustes opp. Krav om rømningsvei gjelder ikke gamle tunneler, sier direktør Lars Aksnes i veidirektørens styringsstab.

Flere av tunnelene mangler også brønner med ekstra vann.

- Det norske brannvesenet er ikke dimensjonert for å slukke store trailerbranner. En stor trailer med vanlig brennbar last kan ha en brannbelastning på 150 megawatt. En brannbil klarer å slukke en brann på under 50 megawatt, sier brannsjef Ole Bjørn Kaasa i Follo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere