RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunnelproblemer i to uker

Foto: Aksjon E 18 (Aksjon E18)
Sist oppdatert:
Statens vegvesen må vente på deler.

- På grunn av ny informasjon fra produsenten av betongelementene til tunnelveggen er perioden med redusert hastighet i Bambletunnelen satt til drøye to uker.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

E18 Bambletunnelen i Telemark ble torsdag ettermiddag stengt på ubestemt tid etter at et vogntog kjørte i tunnelveggen ved 12-tiden.

I alt tre biler var involvert i ulykken, og føreren av vogntoget ble kastet ut av førerhuset. Vedkommende ble sendt til Sykehuset Telemark med luftambulanse, ifølge Porsgrunns Dagblad.

Fredag opplyste Statens vegvesen at på E18 Bamble-tunnelen var åpen i begge retninger.

«Fartsgrensen i tunnelen er satt ned til 50 km/t. Det er gjort for å redusere luftrykket i tunnelen. Det er satt opp merkede betongklosser på stedet der tunnelveggen ble skadet i kollisjonen torsdag.

Det tok kortere tid enn antatt å rydde tunnelen etter kollisjonen, og geologiske undersøkelser viste at fjellet bak betongplatene i tunnelveggen ikke var skadet. Trafikken ble derfor satt på i begge retninger en halv time etter midnatt, men med redusert hastighet. Samtidig ble omkjøringsskiltene tatt ned.

Statens vegvesen regner med at E18 Bamble-tunnelen har normal drift i løpet av drøye to uker. Fem veggplater i betong ble skadet i kollisjonen, og leveringstiden på disse er om lag to uker. I tillegg må det påregnes tid til montering av platene. »

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere