RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turbulent presidentvalg i Jemen

Sist oppdatert:
De foreløpige resultatene fra presidentvalget i Jemen skaper storm hos opposisjonen.
Ifølge nyhetsbyrået Associated Press truer opposisjonen fredag med massedemonstrasjoner som følge av de foreløpige resultatene som viser at deres kandidat skal være i ferd med å tape stort.

Det er en rekke beskyldninger om valgjuks i forbindelse med valget hvor landets president siden 1978, Ali Abdullah Saleh har møtt en sterk motstander i den tidligere oljemannen Faisal bin Shamlan.

Ifølge tall som ble fremlagt av valgkommisjonens talsmann torsdag kveld skal den sittende presidenten ha vunnet 3,4 av i alt 4,3 millioner stemmer som foreløpig er talt opp. Shamlan skal kun ha fått 880.000 stemmer.

- Vi avviser å bli minimalisert til et slikt nivå. Vår støttespillere teller millioner og ikke tusenvis, sier talsmann Al al-Sarari til AP.

Han sier videre at de kan bevise at regjeringen lyver og driver med bedrag. En annen talsmann for opposisjonen sier at gruppen vil gå til demonstrasjoner hvor de vil vise verden hvor mange de er.

- Vi vil gå fredfullt i gatene uten våpen. Vi vil kun bære våre stemmer, sier talsmannen til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere