RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turbulent valutadøgn

Sist oppdatert:
Det har skjedd mye på valutafronten det siste døgnet. Blant annet har kronen vært på det svakeste nivået mot euro siden februar 1999, og den japanske sentralbanken har intervenert
Det er uvanlig turbulent i valutamarkedet. Hovedtrenden og usikkerheten er den stadig svakere dollaren.

Fredag morgen koster en euro 1,273 dollar, men kursen har vært i 1,278 i dag tidlig. Dette er den svakeste dollaren siden euroen ble innført.

Dollarsvekkelsen mot euro blir i stor grad tilskrevet uttalelser fra den europeiske sentralbanken som demper bekymringen over effekten av en stadig sterkere euro mot dollar, og dermed fjerner håpet om at det det vil bli tatt grep for å hindre denne utviklingen.

Den europeiske sentralbanken opprettholdt i gå sin styringsrente, og dermed den positive renteforskjellen i forhold til USA, noe som gjør euro mer attraktiv enn dollar.

I Japan lå dollaren frem til i dag tidlig norsk tid på meget svake 106,1 yen for en dollar, men angivelige inngrep fra den japanske sentralbanken, som skal ha solgt yen, førte kursen plutselig til 108,2, før den nå har stabilisert seg på 107,0 yen for en dollar.

Fra kronesynspunkt kan vi se at kronen nå ligger på 6,80 mot dollar.

En euro koster 8,65 kroner, etter at kursen en kort periode i går kveld nådde 8,70, som er den svakeste kronen mot euro siden februar 1999, kort tid etter at euroen ble innført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere