Gå til sidens hovedinnhold

Turid Thomassen kan bli ny Rødt-leder

Lillehammer (NTB): Turid Thomassen fra Lillehammer kan bli den utvalgte som skal lede partiet Rødt videre når Torstein Dahle trekker seg som partileder på landsmøtet i mai.

Dahle har varslet valgkomiteen om at han trer av som leder. Nestlederne Ingrid Baltzersen og Ana Lopez Taylor forlater trolig også sine posisjoner, skriver Klassekampen.

Thomassen (45) har i mange år vært lokalpolitiker for Rød Valgallianse og Rødt på Lillehammer. Hun har sagt ja til å stille som ny leder. Ifølge avisen er det lite som tyder på at det vil dukke opp andre kandidater.

Trolig får hun Bjørnar Moxnes (28) fra Oslo som ny nestleder, skriver avisen.

- Jeg har brukt store deler av livet mitt til å bygge meg opp som politiker her på Lillehammer, i landsstyret, i arbeidsutvalget, og som tillitsvalgt for NTL her ved Høgskolen i Lillehammer. Nå er det på tide at jeg som dame tar steget fram og tar på meg et slikt toppverv, sier Thomassen.

Dahle mener at Thomassen er flink på organisasjonsbygging, og han mener hun er godt egnet til ledervervet.

- Turid Thomassen er etter min mening en veldig god kandidat - bedre enn meg. Hun har viktige kvaliteter som Rødt trenger i ledelsen, og jeg er glad for at hun stiller, sier Dahle.

Han har ikke tenkt å slutte med politikk, og er villig til å sitte i partiets landsstyre. (©NTB)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken