Mannen, som er i 30-årene, ville ha bedre utsikt, klatret over et metallgjerde, kom litt for nære kanten og falt ned i vulkanen, skriver The New York Times.

Hendelsen skjedde onsdag denne uken på toppen av USAs farligste vulkan Kilauea, som ligger i Hawaiis nasjonalpark for vulkaner.

Senest i fjor hadde vulkanen et voldsomt utbrudd og spydde ut aske og lava som ødela rundt 700 hjem, skriver avisen.

«Veldig høyt trusselnivå»

Vulkanen Kilauea har for tiden ingen utbrudd, skriver United States Geological Survey i sin ukentlige rapport. Men det amerikanske geologiske instituttet understreker likevel i en uttalelse at Kilauea «rangerer blant verdens mest aktive vulkaner og kan like gjerne toppe listen».

Instituttet rangerer trusselnivået som «veldig høyt».

- Besøkende bør aldri krysse sikkerhetsbarrierene, spesielt ikke rundt farlige og ustabile fjellkanter, sier skogvokter i nasjonalparken, John Broward, i en uttalelse.

- Det å krysse sikkerhetsbarrierer og ta seg inn på stengte områder, kan resultere i alvorlige skader og død, sier han.

Alvorlig skadet

Det ble igangsatt et omfattende redningsarbeid, og brannvesenet fant turisten på en smal fjellhylle nede i vulkanen et par timer etter fallet.

Mannen ble alvorlig skadet, men overlevde fallet. Sist gang en person døde som følge av et fall ned i vulkanen, var i oktober 2017.