Turistbåten gikk ned i Halongbukta nordøst i Vietnam torsdag. 12 mennesker omkom, blant dem to svenske kvinner på 20 år.

Det var 27 personer om bord i båten, blant dem et mannskap på seks, melder nyhetsbyrået AP.

Båt i dårlig forfatning
Ifølge vietnamesiske medier var båten i svært dårlig forfatning. De som står bak båtutfluktene kommer til å bli stilt for retten, melder Aftonbladet.se.

– Hittil har redningsmannskapene reddet 15 personer, deriblant ni utenlandske turister og seks besetningsmedlemmer. Det er funnet tolv omkomne, sier Ngo Van Hung, en lokal tjenestemann.

11 av de omkomne skal være utenlandske turister, mens den tolvte skal være en guide.

En annen tjenestemann sier at fem av de omkomne er utenlandske turister.

Dansker overlevde
Det var turister fra Storbritannia, USA, Frankrike, Italia, Japan, Sveits, Sverige og Danmark om bord i båten, ifølge britiske Telegraph.co.uk.

To svenske kvinner på 20 år er blant de omkomne, skriver Aftonbladet. Opplysningene er bekreftet av det svenske utenriksdepartementet. De to kvinnene var på en lengre rundreise i Asia.

To danske turister som var om bord er reddet og har selv ringt hjem til sine familier, melder DR Nyheder.

Været skal ha vært godt da ulykken skjedde. Det er foreløpig ikke kjent hva som førte til forliset i Halongbukta.

Tok inn vann
De som ble reddet forteller at de så et bord på båten ble revet vekk og at vannet raskt strømmet inn og fikk den til å synke, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lokale fiskere hjalp til med å redde overlevende.

Halongbukta er en populær turistdestinasjon i Vietnam og ligger rundt tre timer øst for hovedstaden Hanoi. Bukta står på UNESCOs verdensarvliste.