*Nettavisen* Nyheter.

Turistbuss kjørte seg fast

Foto: Arne Ellingsen

Etter å ha forsøkt å passere de parkerte bilene i Rosenbergsgaten, ble bussen stående bom fast, skvist i en Toyota Carina.

23.05.06 12:03

Sjåfør av turistbussen, Marvin Falkanger, tusler oppgitt og frustrert rundt bilen som har fått store skader etter møtet med bussen. I den krappe svingen i Rosenbergsgaten, klarte ikke bussen å komme seg helt rundt uten å rive med seg en bil. Politiet ble tilkalt da bussen ikke kom seg av flekken.

- Jeg hadde akkurat hentet gjester på Scandic hotell og da er dette eneste muligheten til å komme seg ut. Det er alt for trangt i denne byen og det står biler alle steder, sier Falkanger til iBergen.no. Den samme forklaringen gav han politiet som var på stedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan INge Ebbesvik/ibergen.no

- Litt vel frimodig
Forstanderen av menigheten Salem, Eivind Sætre, er vant til å snakke om frimodighet. Men etter å ha tatt sin knuste bil i nærmere øyesyn, synes han sjåføren kanskje var litt i overkant.

- Det er litt vel frimodig å prøve seg opp her synes jeg, sier Sætre som var på trening på Nautilus da meldingen om sammenstøtet kom i 0930-tiden.

- Jeg hørte det på Radio1 av alle ting og gikk ut i fra at det var min bil det var snakk om. Fryktelig irriterende selvsagt, men det hjelper lite, smiler Sætre som trøster seg med at han stod lovlig partert og med sonekort i ruten.

Huseieren raser
- Jeg kan ikke begripe hva en stor turistbuss har å gjøre i denne gaten når det finnes en annen vei å kjøre, sier Ronald Toppe, huseier i Sverresgate.

Han mener de store bussene ødelegger opplevelsen av byen.

- Bergen nytes best til fots. De store turistbussene ødelegger opplevelsen for både turistene og for innbyggerne, sier Toppe til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.