RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister drept av egyptiske sikkerhetsstyrker

Sist oppdatert:
12 mexicanske turister og egyptere er drept etter at egyptiske sikkerhetsstyrker ved en feil åpnet ild mot kolonnen de kjørte i, opplyser egyptiske myndigheter. 10 personer ble såret.

Ifølge Mexicos utenriksdepartement er to av de drepte mexicanere. President Enrique Pena Nieto fordømmer angrepet på turistene og har bedt om en gransking.

Ti personer er såret i skyteepisoden, opplyser det egyptiske innenriksdepartementet mandag.

– En felles politi- og militærstyrke jaget «terroristelementer» i et oaseområde i den vestlige ørkenen, da de ved en feiltakelse skjøt mot terrengbiler som tilhørte en gruppe mexicanske turister, heter det i en uttalelse.

– Hendelsen førte til at 12 mexicanere og egyptere ble drept. I tillegg er ti sårede sendt til sykehus.

Området hvor turistene ble beskutt, er svært populært blant besøkende til landet, men det er også skjulested for militante islamister. I forrige måned ble en kroatisk statsborger som jobbet for et fransk firma, halshugget av den egyptiske grenen av gruppen Islamsk stat (IS) i området. IS i Egypt har også gjennomført en rekke angrep mot sikkerhetsstyrkene i landet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere