*Nettavisen* Nyheter.

Turister føler seg tryggere i Norge etter 22. juli

Bergen (NTB): Frykten for terror var lavere blant turister til Norge etter terroren 22. juli 2011 enn før. Forskerne er overrasket over resultatet av studien ved Universitetet i Bergen.

- Norge er blitt betraktet som et trygt reisemål, men i 2012 sank plutselig risikovurderingene for Norge blant både norske og utenlandske turister, sier postdoktor Katharina Wolff ved Institutt for samfunnspsykologi.

Dette var ikke det forskerne hadde ventet seg, skriver Universitetet i Bergen (UIB).

- Dette er overraskende og stikk i strid med våre hypoteser og tidligere funn, sier professor Svein Larsen, ved samme institutt. I land som er utsatt for terror, faller ofte tilstrømningen av turister, og turistene føler seg mindre trygge like i etterkant. Reaksjonen etter angrepene i Madrid i 2004 og i London i 2005 fulgte dette mønsteret.

Selv om tallene fra Norge ikke følger mønsteret, har Wolff en teori som kan forklare resultatet.

- Vi tror at det først og fremst dreier seg om det psykologiske fenomenet som kalles Gambler's fallacy. Dette er en feilslutning som mange gamblere har, når de tror at tilfeldigheter er selvkorrigerende, sier Wolff. Et eksempel er at mange tror sannsynligheten for å få krone øker dersom man har kastet mynt mange ganger på rad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.