RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister funnet drept i Jemen

Foto: YAHYA ARHAB (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Syv utenlandske turister som ble kidnappet i Jemen fredag, er funnet drept.

Det opplyser jemenittiske sikkerhetskilder mandag, melder NTB.

Ni kidnappet
Fredag ble en gruppe på ni utenlandske turister - syv tyskere, en brite og en sørkoreaner - bortført nord i Jemen. De var på piknik i området da de ble kidnappet.

Blant de ni var det en tysk lege, hans kone og deres fem barn, melder EPA.

Ifølge jemenittiske myndigheter ble turistene bortført av en sjiamuslimsk ekstremistgruppe som kaller seg Abdulmalik al-Houti. Området skal være brukt som skjulested for Al-Qaida, og en lokal stammeleder sier ifølge nyhetsbyrået AP at det var Al-Qaida som sto bak drapene. Disse opplysningene strider imidlertid mot myndighetenes uttalelser.

Funnet lemlestet
Mandag ble syv av gislene, deriblant tre tyske kvinner, funnet døde. Alle ble funnet med skuddskader, ifølge sikkerhetskildene. Ifølge AP skal kroppene til de tyske kvinnene ha vært lemlestet.

Likene av de tre kvinnene ble funnet i nærheten av byen el-Nashour, som ligger nordvest i landet. Det var gjetere som oppdaget kvinnene.

Tidligere har flere vestlige turister og arbeidere blitt kidnappet i samme område, men vanligvis blir de sluppet fri mot løsepenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere