RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister så hai spise menneskelik

Foto: faksimile av The Sun/ Scanpix
Sist oppdatert:
Men skal ha fått munnkurv i frykt for at det ville ramme turismen i Sharm el-Sheik.

Et britisk par som ferierte i den kjente turistbyen Sharm el-Sheik i Egypt, var vitne til at et menneskelik ble fortært av en fem meter lang tigerhai bare noen hundre meter fra land.

Men Richard King (32) og Laura Hooper (29) skal ha blitt fortalt at de ikke måtte snakke om hendelsen fordi det kunne ødelegge turismen i området, skriver The Sun.

I desember måned hadde verdenspressen fokus på alle de oppsiktsvekkende haiangrepene som skjedde i Sharm el-Sheik.

Dykkerbåten dro videre
Det britiske paret fikk imidlertid oppleve haiskrekken på nært hold da de befant seg på en dykkerbåt utenfor den populære feriebyen.

I løpet av båtturen fikk de øye på en kvinne som ble angrepet og spist av en hai i vannoverflaten. Det er uklart om kvinnen var allerede død da angrepet skjedde.

Men paret var maktesløse og kunne ikke hjelpe haiofferet, og hevder mannskapet på dykkerbåten seilte videre uten å dra om bord den døde kvinnen.

De fikk streng beskjed om at de ikke måtte fortelle om episoden når de kom tilbake til land, skriver avisen.

- Vi ble fortalt av båtmannskapet om ikke å fortelle noe. Da ville det være dårlig for turismen, forteller Richard King til The Sun.

- Folk svømte i sjøen neste dag
- Vi kunne ikke tro det, da folk svømte i sjøen neste dag. Det var ingen informasjon om at det hadde vært en hai og et lik i vannet, sier King, som var vitne til det horrible haiangrepet.

En talsperson for dykkerselskapet hevder at episoden ble innrapportert straks de ankom land, men at det ikke var et haiangrep som hadde forårsaket dødsfallet.

Egyptisk politi har iverksatt en etterforskning av saken for å slå fast dødsårsaken til kvinnen.

Paret valgte å avslutte ferien etter den oppsiktsvekkende hendelsen.

- Ingen av oss ønsket å gå ut i vannet igjen, sier den britiske dykkerturisten.

Flere haiangrep
Fire turister ble angrepet og én turist ble drept i ulike haiangrep utenfor feriebyen Sharm el-Sheik i desember måned. Haiangrepene skapte stor frykt blant turistene i Egypt.

Ifølge en dykkerekspert i Sharm el-Sheikh er haiangrep svært sjeldent i området, og lokale eksperter var overrasket over at så mange turister ble angrepet i løpet av så kort tid.

- Jeg legger merke til at det er mye hai i sjøen, og reduksjonen på antall tunfisk som følge av overfiske, ser ut til å forårsake angrepene, sa dykkerinstruktør ved CFun Divers Center i Sør-Sinai, Gasser Mohamed, til Reuters i desember.

Haisommer
De mange haiangrepene i Rødehavet har skapt en rekke rykter om at det er én blodtørstig hai som har fått smaken på menneskekjøtt, noe som ikke er blitt bekreftet.

Men de hyppige angrepene kan likevel sammenlignes med filmklassikeren Haisommer, som handler om en populær badestrand på USAs østkyst som ble utsatt for en rekke dødelige haiangrep over en kort tidsperiode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere