RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister snylter på gratishytter

Foto: Geir Gjertsen
Den tillitsbaserte selvbetjeningsordningen på turisthytter i fjellet utnyttes på det groveste av fotturister som ikke betaler for seg.

Nå kan ordningen forsvinne etter at stadig flere turisthytter går i minus etter å ha blitt loppet.

Turisthyttene på fjellet står ubetjent og kan benyttes av alle. Mat og drikke står til fri disposisjon, mot at besøkende legger igjen penger for det de har tatt når de forlater hytten. Men stadig færre gjør nettopp det.

- Misbruket har et slikt omfang at jeg er bekymret for selvbetjeningsordningen i den form den har i dag, sier hyttebestyrer Hans Olav Lægreid til Bergens Tidende. Han driver turisthytten Sandhaug på Hardangervidda. Som en mulig løsning på problemet foreslår han å fjerne selvbetjeningsordningen i perioder, og bare ha den tilgjengelig når vakter er til stede i hyttene.

Bjoreidalen Turisthytte har allerede avskaffet ordningen etter at kassen gikk i minus på grunn av svinnet. I tillegg til å stjele mat, etterlot fotturistene ofte hytten som en svinesti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere