RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRE OMKOM: Politi og redningsmannskap står ved et helikopter i Vallouise onsdag etter søket etter turistene som ble tatt av et stort snøskred i fjellområdet Massif des Ecrins.
TRE OMKOM: Politi og redningsmannskap står ved et helikopter i Vallouise onsdag etter søket etter turistene som ble tatt av et stort snøskred i fjellområdet Massif des Ecrins. Foto: - (Afp)

Turister tatt av stort skred i Alpene - tre døde

Sist oppdatert:
Stort snøskred sørøst for Grenoble.

OSLO (Nettavisen og NTB): Tre personer omkom og en fjerde er kritisk skadd etter snøskredet i fjellområdet Massif des Ecrins i de franske alper onsdag, melder avisen Le Dauphiné Libéré på nett.

Ofrene var del av en gruppe på elleve skikjørere; ni østerrikere en italiener og deres guide.

De sju andre i gruppen måtte overnatte i Ecrins etter skredet og skulle etter planen bringes ned torsdag. 

Redningsarbeidet var vanskelig fordi det blåser kraftig i skredområdet, ifølge Le Dauphine var det snakk om liten storm.


Skredet gikk nær landsbyen Vallouise i fjellområdet Massif des Ecrins sørøst for byen Grenoble, ikke langt fra grensa til Italia, onsdag ettermiddag. Det ble sendt redningsmannskap og hunder til området for å finne de som ble tatt av snømassene, ifølge kanalen France3-regions.

STORT SKRED: Skredet gikk i fjellområdet Massif des Ecrins sørøst for byen Grenoble, ikke langt fra grensa til Italia

Skredet ble utløst rundt klokka 15 lokal tid i fjellpasset under Emile Pic, en fjelltopp som ligger 3483 meter over havet.

Ifølge vitner skal snøskredet ha vært enormt, skriver RTL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere