Italia er ekstremt hardt rammet av koronakrisen og den har naturlig nok vært ødeleggende for turismen i landet.

Men nå har en av turistdestinasjonene i landet, øya Sicilia, bestemt seg for å komme med et fristende tilbud til alle som vil besøke stedet etter at krisen er over.

Les også: Ekspertene varsler ny varmerekord

De tilbyr nemlig nå å betale halve flybilletten og en tredjedel av hotellutgiftene om man kommer og besøker dem etter at krisen er over, melder The Times.

Det vil også tilby gratis billetter til flere av museene og arkeologiske områdene på øya.


Man regner med at planen om å betale deler av flybilletten og hotelloppholdet for turistene som kommer, vil koste dem over 50 millioner euro, eller 560 millioner norske kroner.

Men de regner med at det likevel vil lønne seg med tanke på alle pengene som turistene vil legge igjen på Sicilia, skriver Business Insider.

Alltid oppdatert: Her er siste nytt om korona-krisen

Må skaffe seg kupong

Turismen utgjør rundt 13 prosent av landets BNP og ifølge avisen har Sicilia mistet over 10 milliarder kroner i inntekter etter at de stengte ned 10. mars i år.

For å få en kupong for å kunne benytte seg av tilbudet, må man besøke nettsiden Visit Sicily etter at Italia åpner grensene igjen.

Det er anslått at turist- og reiselivsnæringen i EU vil gå glipp av mellom 275 og 400 milliarder euro i inntekter som følge av pandemien, sa EU-kommissær Thierry Breton forrige uke, ifølge EUobserver. Beløpet tilsvarer opp til 4.600 milliarder kroner eller drøyt tre norske statsbudsjett, skriver NTB.

Sverige: - Usannsynlig med utenlandsreise i sommer

Den svenske statsminister Stefan Löfven sier til Dagens Nyheter på onsdag at det for svenskenes trolig ikke vil bli mulig å foreta reiser, verken til utlandet eller innenriks i sommer.


– Alle disse anbefalingene må komme fra myndighetene. Men fra mitt perspektiv kan jeg ikke se at utenlandsreiser vil kunne være aktuelt. Jeg kan ikke se at vi har fått en så positivt utvikling at vi plutselig skal kunne gjøre det. Men den avgjørelsen gjenstår nå å ta for regjeringen, sier Löfven.

Les: - Snakket med pappa i telefonen i 30 timer før han døde av koronaviruset

Lurt å planlegge for Norgesferie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har tidligere uttalt til NTB at det i år er lurt å planlegge for hjemme- eller Norgesferie.

Les: Kona til Tom Hanks sier hun ble slått ut av malariamedisin etter koronasykdom: - Ekstreme bivirkninger

Mens mange planla å dra til utlandet i sommer, er det flere signaler på at mange nå planlegger ferie hjemme i Norge istedenfor, viser en undersøkelse InFact gjorde tidligere i april på oppdrag fra NAF.

Den viste at 12 prosent av de spurte har endret planene for sommerferien på grunn av at økonomien er påvirket av utbruddet, mens 35 prosent har endret planene på grunn av reiseforbudet.