Gå til sidens hovedinnhold

Tusen takk for oss!

AKERSGATA: Så er det slutt. Etter over 100 år for noen av våre lokalaviser, og 10 fantastiske år for meg, er dette de siste utgavene av Akersposten/Ullern Avis, Nordre Aker Budstikke, Lokalavisen Groruddalen og dittOslo med en utgave for hver av de fire sentrumsbydelene.

Nordstrands Blad drives gledelig nok videre med sin vante redaksjon, og et par dyktige kolleger går i gang med lokal nettavis for bydel Nordre Aker på nyåret. DittOslo.no drives videre av Nettavisen, i vår tidligere nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten og journalist Camilla Svendsens trygge hender.

Avviklingen er utvilsomt vemodig, vi skulle så veldig gjerne ha fortsatt å lage aviser og nettsteder for alle hovedstadens 11 bydeler, men vi har altså ikke klart å tjene penger på vår avisproduksjon. Selv om vi var farlig nære i 2013 ...

Nå er den siste avisen fra våre hender trykket og distribuert. Redaksjonslokalet vårt har sakte blitt tømt for folk gjennom høsten, avisene har blitt stadig mindre, men stemningen har vært upåklagelig, vi har vært bestemte på å stå på og ha det gøy helt ut.

Det har selvsagt blitt noen gravøl, som uten unntak har vært muntre og åsted for mye mimring og mange røverhistorier.
Men felles for oss alle, arbeidssøkende eller i ny jobb, er nok vemodet over å ikke skulle møtes i Akersgata 28 etter nyttår, for å skrive lokalstoff fra hver krok av byen. For det er ingen tvil om at den største trivselsfaktoren vår har vært å få jobbe med Oslo og Oslo-folk.

Vi har lagt ned tusenvis av timer på bydelsutvalgsmøter gjennom årene, og det skal ikke legges skjul på at det ofte kan være en utholdenhetsprøve. En nødvendig, sådan, avisene våre har vært en arena der Oslo-folk og lokalpolitikere har kunnet lufte meninger og få frem sine hjertesaker, en arena der det har vært rom for debatter omkring avgjørelser som innvirker på folks dagligliv i hovedstaden.

Vi har mange eksempler på at lokalavisenes dekning av saker har hatt stor betydning for utfallet – som oftest til stor glede for beboerne.

Kulturlivet har vi også fulgt tett, og med landets flotteste scener og konsertlokaler, museer og gallerier i vårt lokalområde, har vi alltid hatt mer enn nok å dekke.

Men det aller hyggeligste har vært å ha tid og plass til det som ikke er så stort. Å få følge unge, sultne musikere, artister og skuespillere fra nervøs debut til store scener er et privilegium.

Og hva kan vel være bedre enn å starte dagen med et barnehage- eller skolebesøk? Møte stolte unger som alltid har noe flott å vise frem. Eller høyspente skolerevysjefer like oppunder jul, for så på nyåret å sitte i salen og se hva en tenåringsgjeng kan få til hvis de vil.

Sportsjournalistene våre har trålet idrettshaller, arenaer og fotballbaner fra Holmlia i syd til Holmenkollen i nord. De har fulgt Vålerenga og Lyn i gode og onde dager, på samme måte som de har fulgt små og store helter og heltinner fra lokale grasrotklubber. De tre Nordstrands-bydelene vil heldigvis fortsatt få besøk fra "sport'n".

Vi har hengt i stroppene gjennom oppturer og nedturer i de ti årene våre elleve bydelsaviser har vært under samme paraply, og opplevd en nesten sammenhengende rekke av omstillinger. Men du verden; først og siste og hele veien imellom har det vært gøy. Veldig gøy.

Vi klarte nesten å komme over kneika, men nesten er som kjent ikke godt nok.

Så da gjenstår det bare å takke for oss til alle dere tusenvis av snille, sinte, flotte, flinke, kreative, ustoppelige, modige, tøffe og rause Oslo-folk vi har møtt i vår jakt på gode saker. Det har vært en fornøyelse!