RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener av haitiere forlater Port-au-Prince

Port-au-Prince (NTB-Reuters): Tusener av haitiere strømmer ut av det jordskjelvrammede Port-au-Prince der likstanken ligger tett og hjelpen ikke når fram.

De legger veien til provinsene nord i landet for å slå seg ned hos slektninger og venner, eller mot grensa der de vil forsøke å ta seg over til nabolandet Den dominikanske republikk.

Mange går til fots med vesker på hodet, mens andre kjører i fullpakkede biler og lastebiler etter å ha ventet i timevis på å få fylt tanken på en bensinstasjon.

- Jeg har ventet i to dager, men det kom ingenting, ikke engang en flaske vann, sier Yves Manes som går langs veien med sin kone og to barn. Kona halter med beinet bandasjert med en blodig t-skjorte.

- Gatene lukter død, sier Talulum Saint Fils, som solgte sin smykker for å kjøpe bussbilletter ut av byen til seg, mannen og fire barn.

Landsbygda er mye mindre berørt av skjelvet fordi husene er mye enklere, ikke bygg av betong som i Port-au-Prince. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere