Gå til sidens hovedinnhold

Tusener av kvinner og barn på flukt i Sør-Sudan

Juba (NTB): Inntil 25.000 kvinner og barn er på flukt i området rundt byen Pibor i Jonglei-distriktet øst i Sør-Sudan. De forsøker å berge livet i en region som rystes av så alvorlige overgrep at enkelte snakker om folkemord.

Kvinnene og barna har flyktet fra kamphandlinger og gjemmer seg nå i ødemarken, opplyste hjelpeorganisasjonen Redd Barna onsdag. To av organisasjonens medarbeidere i Pibor er også savnet, etter at de selv måtte flykte.

- De som har flyktet, er høyst sannsynlig livredde og har ikke tilgang til rent vann, nok mat eller tak over hodet. Mange kan også være skadet, sier Melinda Young, som er fungerende landdirektør for Redd Barna i Sør-Sudan.

- Det er avgjørende at Redd Barna får tilgang til å hjelpe barna som er fanget i kampene. Vi frykter at mange har kommet bort fra familiene sine, og det er viktig at vi kan gjenforene dem med slektninger så raskt som mulig og på en trygg måte, fortsetter Young.

Situasjonen i Pibor-området settes i sammenheng med en konflikt mellom stammene murle og lou nuer, der lou nuer er frustrert over manglende beskyttelse fra regjeringen og verdenssamfunnet mot angrep fra murle. Sør-Sudan ble selvstendig stat i juli i fjor. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Lotto